Østfyns Ofelia
To generationer
Ulicia de Lisle de Callac, Gribskovens Zulu & Gribskovens Faru
Søskende
Gribskovens Strange Fruit aka Fregne & Gribskovens Tiger aka Basse
Østfyns Ofelia
To generationer
Ulicia de Lisle de Callac, Gribskovens Zulu & Gribskovens Faru
Søskende
Gribskovens Strange Fruit aka Fregne & Gribskovens Tiger aka Basse

zulu02

dp twiggy001 2013

apple

DKK logo

Featured

Det sorte kuld

Søndag d. 21. maj fik Soleil 6 hvalpe ved et akut kejsersnit

 

2023 Soleil sort kuld08

Soleil havde termin tirsdag d. 23. maj, men vores erfaring siger at hvalpene kommer en dag eller to før forventet fødsel. Det betød at vi i dagene op til weekenden holdt skarpt øje med Soleil. Ved hendes første kuld i 2022 "snød" hun os, så vi egentlig ikke opdagede at hun var gået i fødsel. Derfor blev der taget temperatur, og hun blev fulgt nøje. 

Søndag morgen da Lene stod op, kom hun ned til et køkken der næsten var splittet helt ad. Aviser lå flået i småstykker, spisebordet var ryddet og alt lå på gulvet. Der var også tis og l*rt og nogle grøn/sorte pletter på gulvet og på køkkenskuffterne. Hundene blev sendt i haven og morgentisse mens der blev ryddet op og gulvet tørret af. Fødslen var i gang, Soleil havde veer.

Da Søren lidt senere stod op, gik han i haven med Soleil. På vej ind gik vandet i en skylle. Det var grønt og sort, og fortalte os at noget var galt. 

Vi tog til vagtdyrlægen i Køge og fødslen endte med et kejsersnit. Den første hvalp der skulle ud, missede udgangen og lå på tværs, hvilket resulterede i at fødslen var gået i stå. 

Selve kejsersnittet forløb som det skulle og vores forbløffelse var stor da vi fik at vide at ALLE hvalpene var hvide/sorte, stik modsat Soleils første kuld, 2022, hvor alle hvalpene var hvide/orange. Men ... En af hvalpene var ekstraordinært lille, en anden havde slugt fostervand og var noget svag. De fire øvrige var fine, to tæver og to hanhunde.

Vi fik lov til at tage hjem med formaninger om at vi skulle holde øje med at Soleil ikke "spiste" hvalpene. Men Soleil vidste godt at hvalpene var hendes, så vi tog det roligt og kom hjem med alle seks hvalpe. 

Der gik ca. en time før den lille hvalp døde. Den var for lille og selv om vi hjalp den til patten, havde den ingen livslyst. I løbet af eftermiddagen blev hvalpen der havde slugt fostervæske, svagere og holdt op med at sutte. Den døde i løbet af aftenen.

Tilbage lå fire hvalpe i kassen. De er blevet fulgt nøje, vejet og tjekket. Det vokser og tager på i vægt, og vi kan nu nyde dem og glæde os over at de trods en lidt svær start er godt på vej.