m IMG 0063Kennel Gribskovens første kuld dværgpinscherhvalpe er efter Twiggy (Vedhauge Lala) og Jussi (Camalis Use To It). 

Jussi er en flot, ivrig og dejlig hund. Han var ikke i tvivl om hvorfor Twiggy var på besøg hos ham i Lund. Det kom der 3 røde tævehvalpe ud af.

Alle 3 meget livlige og med stort mod på livet. Mushka havde et lille underbid, og blev derfor solgt til en familie der ikke ville hverken avle eller på udstilling. Mushka deler nu familie med Bellis, som ikke trivedes i sin første familie.

Navngivning af hvalpene

Der er ofte gået meget sjov og rødvin i vores bestræbelser for at finde gode navne til vores hvalpe. Vi finder et tema som vi går ud fra, fx. kan man på Bretonsiderne finde et "Afrika-kuld", et "Astrid Lindgren kuld" og et "Retro kuld".

Når jeg har betragtet Twiggys 3 fine tøser, så er Rip, Rap og Rup ofte dukket op i mine tanker. Men da Anders Ands tre nevøer er nogle raske drenge, så passer det altså ikke helt. Andersines tre nieser hedder Kylle, Pylle og Rylle, men det synes jeg nu alligevel ikke vi kunne være bekendt. Hundenavne skal være til at udtale, nemme at kalde og frem for alt gode.

Mange enmer er blevet vendt: Rødt mad, oste, noget med "lille", tegneseriehunde, Simpsons osv. Jeg kom senere på, at undersøge, hvad de russiske rumhunde hed, altså dem der blev sendt op i russiske rumsonder tilbage i 1950- og 60'erne.

Den allerførste hund (og levende væsen!) der blev sendt op med Sputnik 2, hed Laika. Laika døde blot nogle få timer efter opsendelsen, og blev derefter en slags "hunde-helt", og Laika er et ofte brugt navn til hunde over hele verden.

Inspireret af Laika, fandt jeg en artikel på Wikipedia om de russiske rumhunde, og fandt, foruden Laika, to andre navne som jeg synes er passende til danske dværgpinschere. De tre hvalpe kommer til at hedde:

Gribskovens Belka
Gribskovens Mushka
Gribskovens Laika