2022 Orange kuld

Det orange kuld f. 18. marts 2022

Kuldet består af 4 tæver og 2 hanner. Kuldet er efter Breton Bandens Soleil (sort/hvid) og Loui (hvid/orange). Når det blev til Orange-kuldet, skyldes det, at der overraskende nok ikke var en eneste sort/hvid hvalp!

Så navngivningen tog udgangspunkt i den orange farve – Tiger, Firefox, Solsikke, Mango og Clementine. Så var der lige Strange Fruit (lidt ”sort” skulle der være), som i dag kaldes Fregne, og som bor her på matriklen.

Parringen blev gennemført efter mange overvejelser. Soleil er en hund i et meget stor gear, som er effektiv på drivjagt i skov. Hendes jagtsøg og behandling af vildt på marken er ikke til markprøve. Men, hun finder altid vildtet.

Hanhunden er særligt udvalgt som en match til Soleils sind. Det er Louis første parring, og han er valgt fordi, han er en eminent fuglefinder, nem at arbejde med, en god apportør og en stabil jagt-/prøvehund. Endelig kommer vi tilbage til kennelens import af franske tæver i 2004, hvor den efterfølgende avl har givet rigtig mange og gode hvalpe – jagt og prøve.

Tæver kunne man i foråret 2022 sælge i spandevis, men der var knap så stor efterspørgsel på hanner. Fire Fox hygger sig i Norge. Efter flere måneder og et par videooptagelser er Tiger (Basse) landet hos Sørens bror, hvor han allerede har imponeret med godt markarbejde og gode apportøvelser.

Matriklens Fregne er forhåbentligt en stjernehund. Nu må vi se. Hendes søster Solsikke har vi stiftet bekendtskab med på marktræning. Et stort talent, der for nuværende overskygger sin søster Fregne.

Alt i alt et spændende kuld, som vi forventer os meget af til sommer og til efteråret 2023.