Når man skal til mentalbeskrivelse med sin hund skal man sætte hele dagen af, for alle deltagere skal ager flok for hinandens hunde.

mentalbeskrivelse DaisyDaisy var blevet tilmeldt Dansk Schnauzer og Pinscher Klubs mentaltest i Allerød i august 2018. Hun har et temperament som en hidsig hveps, farer rundt om folks fødder og gør som en vanvittig, når de træder ind ad døren hjemme - jeg forestillier mig, at hun advarer os: Der kommer nogen, der kommer nogen, der kommer nogen ...  Til gengæld opfører hun sig eksemplarisk når hun er ude og på besøg. Jeg mistænker hende for at være usikker på de fremmede der kommer på besøg.

Selv om man måske ikke har set et diagram for en mentalbeskrivelse før, så kan man på Daisys diagram se, at hun ikke helt levet op til racens gennemsnit. Hun er ret frygtsom, og det kan være svært for hende at komme sig og komme videre. Omvendt er hun på ingen måde aggresiv.

 

Daisys mentalbeskrivelse bekræfter mistanken om at hun er usikker og let bliver bange. Det skal dog samtidig siges, at hun er blevet meget bedre og mere tryg. Der er dog et par enkelte herrer hun ikke vil snakke med, og det er ellers nogle hun tit har oplevet komme på besøg. Farfar vil hun overhovedet ikke have noget at gøre med, og heller ikke "Claus Dommer" selv om han har forsøgt sig med godbidder og slesk tale, så vil hun ham bare ikke.

Herunder kan du se billeder fra beskrivelsen. Billederne blev taget af Sussan Svane, som også havde sine egne to hunde med.