Faru apport 2015

Dansk Breton Klub havde arrangeret Familiedag lørdag d. 16. juni her på vores matrikel. Vi har nemlig masser af plads og kunne lægge terræn til både due- og kaninbane.

Det store telt var blevet sat op i haven, banerne gjort klar og breton-godtfolk ankom fra nær og fjern. Inden vi gik i gang, blev der serveret kaffe og go' kage.

Dagen fløj afsted, med nye og gamle hundefolk, erfarne og unge hunde der skulle prøve kræfter med duer og kaniner og en masse snak, dril og pral.

Til slut var der arrangeret en lille konkurrence. Søren havde meget sejrssikkert meddelt, at de kunne bare komme an, Faru skulle nok vinde.

Faru blev støvet lidt af - han nyder pensionisttilværelsen, men han vil stadig gerne være med, når der sker noget. Banen var blevet udvidet en del, græsset var rimeligt højt så ingen hund kunne se kaninen, der lå gemt. Og på trods af at han er 11 år, er lidt stiv i kroppen og har lidt hudproblemer, ja, så fik Søren ret.

Da det var Faru's tur til at hente kaninen hjem, var han lige så sikker som da han var ung og smidig. Søren pejede retningen ud for ham og afsted gik det. Faru løb i en lige linje direkte ud og fandt kaninen, hvorefter han løb i en lige linje hjem til "far" og afleverede den i hans hånd.

Faru's tid var 42 sekunder. Ikke nok med at han var hurtigst, han var også meget hurtigere en nr. 2, som fik en tid på 49 sekunder!

Faru elsker at arbejde, apportering er en stor passion hos ham. Og selvom han er blevet godt gråhåret efterhånden, så kan han endnu!