breton Gribskovens PipiLangt om længe var det til at holde ud vejrmæssigt, da Dansk Breton Klub holdt sin hovedprøve i dagene den 30. marts til 1. april 2018 i dejlige omgivelser i Jylland.

Der stillede 4 hunde op af kennelens eget opdræt. De 3 blev præmieret. Astrid Lindgren kuldet var repræsenteret ved Gribskovens Pippi v. Gudmund Jensen, som om fredagen opnåede en 2. præmie i Åben Klasse. Pippi blev forstyrret af 2 store gøende hunde i sin situation, så en fasan stak af, inden Pippi fik vist rejsning. Gribskovens Harley v. Claus Raahauge fik en 2. præmie i Ungdoms Klasse. Der havde være lidt mange stop i 1. slip, hvilket betingede

præmieringen. Harley har nu fortjent at komme med på Tophundelisten. Endelig opnåede Gribskovens Chilli for anden gang en 1. præmie i Åben Klasse. Chilli og én anden hund havde samtidig gjort sig fortjent til Bente Lemvighs Mindepokal – 1. præmie ÅK, bestået apporteringsprøve og 1. præmie på FJD´s udstilling.
Stort tillykke til de tre hundeførere.

Gribskovens Bertha var sidste kennelhund. Hun gjorde det godt, men havde ikke chance for fugl i hverken Åben Klasse og søndagens vinderklasse. Især om søndagen imponerede den gamle dame (8 år 1. april), men kræfterne slap stille og roligt op.

Aida og Oskar stillede op alle tre dage. Men, Aida var heller ikke i form efter en lang løbetid og parring. Som dagene skred frem præsenterede hund sig bedre og bedre. Hun fandt som sædvanligt fugl, men makkerhunden spolerede situationen.

Endelig skulle Breton Banden Soleil v. Søren vises frem i ungdomsklasse. Hun fik en kanonkritik om fredagen, men var noget ulydig om lørdagen. Soleil er slet ikke klar endnu, og hun mangler, som så mange andre unghunde i dette forår, at komme for fugl, og få standen på plads.
Utroligt flot med 3 præmieringer på samme prøve. Det har vi ikke prøvet før.
Stort tillykke til jer alle 3.